Ontdek de voordelen van het kiezen van een 100% elektrische buigmachine

Ontdek de voordelen van het kiezen van een 100% elektrische buigmachine

100% elektrische buigmachine

Technologische vooruitgang heeft een grote invloed gehad op verschillende industriële sectoren, en in de metaalbewerking is een van de meest relevante innovaties van de afgelopen jaren de ontwikkeling van 100% elektrische buigmachines. Deze moderne, nauwkeurige en zeer efficiënte machines zorgen voor een revolutie in productieprocessen en bieden verschillende voordelen ten opzichte van hun hydraulische en pneumatische tegenhangers.

In dit artikel komt u meer te weten over de belangrijkste voordelen van het kiezen voor een volledig elektrische buigmachine met de meest intuïtieve software op de markt.

1. Energiebesparing / Milieuvriendelijk: Dankzij de servotechnologie is deze machine de meest energiezuinige machine die op de markt verkrijgbaar is. De elektrische servomotoren hebben de hoogste energie-efficiëntie en verbruiken alleen energie wanneer dat nodig is. Deze volledig elektrische buigmachine heeft superieure olievrije systemen, lekt niet en produceert geen warmte of lawaai wat zorgt voor een vriendelijke en aangename werkomgeving. Bovendien zijn alle onderdelen van de machine recyclebaar.

2. Veiligheid en werkomgeving: Veiligheid is van het grootste belang bij een machine die zo snel en stil beweegt als een volledig elektrische buigmachine. Onze volledig elektrische machines zijn uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties, zoals een veiligheidshek, laserscanners, noodstop, instelparameters voor veiligheidsgereedschap, in de cyclus voorgecodeerde verificatie van de buigbewerking, enzovoort, waardoor ze CE-conform zijn en een veilige werkomgeving garanderen.

gallery
gallery
gallery
gallery
gallery

3. Snelheid en kortere cyclustijden: Volledig elektrische machines werken op hoge snelheid met volledige controle. Elke as wordt onafhankelijk gestuurd door absolute servomotoren, wat betekent dat de snelheid en beweging van elke as kan worden gesynchroniseerd en geoptimaliseerd tot in de perfectie, bijvoorbeeld door verschillende machinebewegingen te koppelen door 2 of meer assen tegelijk te combineren, waardoor de cyclustijd drastisch wordt verkort in vergelijking met hydraulische machines.

4. Nauwkeurigheid/herhaalbaarheid: De elektronische bewegingsbesturing van de motoren zorgt ervoor dat de gekozen positie altijd hetzelfde is. Volledig elektrische machines zijn niet onderhevig aan gedragsveranderingen, wat betekent dat er geen tijd of materiaal verloren gaat aan het afstellen van de machine, in tegenstelling tot hydraulische buigmachines. Elektrische machines slaan buigparameters op die kunnen worden opgeslagen en hergebruikt telkens wanneer een bepaald onderdeel wordt geproduceerd.

5. Hogere productiviteit: Door te kiezen voor een servo-elektrische machine krijgt uw productiviteit niet alleen een boost door kortere cyclustijden, maar ook door lage insteltijden tussen projecten, geen aanpassingen tijdens de productie, geen verspilde onderdelen, lagere energiekosten en lage onderhoudsprocedures.

Investeren in een 100% elektrische buigmachine is een strategische beslissing voor bedrijven die efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid nastreven. Deze machines verlagen niet alleen de operationele kosten maar dragen ook bij aan de modernisering van fabrieken, waardoor ze concurrerender worden op een steeds veeleisender wereldmarkt.

Nieuwsgierig geworden?

Zie deze post
outgoing_mail


Dit zal sluiten in 0 seconden

outgoing_mail


Dit zal sluiten in 0 seconden

outgoing_mail


Dit zal sluiten in 0 seconden

outgoing_mail


Dit zal sluiten in 0 seconden

outgoing_mail


Dit zal sluiten in 0 seconden