AMOB in Australië voor een nieuwe installatie!

AMOB in Australië voor een nieuwe installatie!

new installation in australia

Twee buigmachines, 100% Portugees van de andere kant van de wereld!

De nieuwste buigoplossingen zijn geleverd en geïnstalleerd in Australië, gedurende enkele dagen was AMOB aan de andere kant van de wereld met het team van Harrower voor de installatie van twee volledig elektrische buigmachines.

Harrower is een familiebedrijf gevestigd in Bendigo Australië, dat zich toelegt op het leveren maatwerk buigoplossingen, altijd in overeenstemming met de behoeften van de klant. Er zijn verschillende werkgebieden van dit Australische bedrijf waaronder de militaire en defensiesector waar de normen voor precisie zeer hoog zijn, hier begint de uitdaging van het vinden van de juiste zakenpartner.

Harrower’s relatie met AMOB begon eind 2020 met de aankoop van een eMOB 52 2 Bend door Margaret en Les. Deze machineserie heeft als belangrijkste kenmerk de verandering van buigrichting door een roterende buigkop! Deze machine kan buizen verwerken van 5mm tot 63mm buitendiameter en beschikt over meerdere buigniveaus.

De buigmachine werd begin 2021 geleverd en zou in mei 2021 worden geïnstalleerd. Door de wereldwijde reisbeperkingen was het niet mogelijk om de installatie op de voet te volgen. Dit zou voor velen een probleem zijn, maar niet voor deze twee!

Na een zorgvuldige bestudering van de nieuwe handleiding en enkele videogesprekken met verdere uitleg en gedetailleerde beschrijving van alle functies waren beiden volledig klaar om de machines in gebruikt te nemen!

Sinds die dag heeft het AMOB-team dit voorbeeld gebruikt om te bewijzen hoe flexibel, eenvoudig en intuïtief de software is.

gallery
gallery
gallery

“Mijn job geeft me de kans om elke dag kennis te maken, te werken en relaties te creëren bij AMOB! Het is heel bevredigend om te zien hoe onze klanten na een korte tijd van gebruik gemakkelijk overgeleverd zijn aan onze software en de voordelen ervan. En weet je wat daar het bewijs van is? Ongeveer anderhalf jaar later besloten Margaret en Les een nieuwe buigmachine aan te schaffen en AMOB was de voor de hand liggende keuze.” Zegt Carlos Agra, Service Manager van de AMOB groep.

Met het advies van de AMOB professionals kwam men snel tot de conclusie dat de oplossing zou liggen in een buigmachine van de eMOB serie, omdat ze op zoek zijn naar het buigen van buizen tot Ø141,3mm met de meest recente technologie. De loopwagen booster en de hoge structurele stijfheid van de buigkop maken het mogelijk om radius (hartlijn) te bereiken zo klein als 1xD (buisdiameter), ook helpt dit om om de sporen veroorzaakt door de buisklem te minimeren.

Nadat de beslissing in slechts enkele dagen werd genomen en de elektrische machine eMOB 150 na enkele maanden naar de andere kant van de wereld werd gestuurd, begon het AMOB-team onlangs aan een reis van 37 uur, waarbij ze 3 continenten doorkruisten om dit inspirerende team te leren kennen en met hen samen te werken.

Een installatie die een week duurde en waarbij zelfs enkele problemen snel werden opgelost met de uitstekende hulp van het Harrower team.

Volgens Carlos Agra, Service Manager van de AMOB groep, waren er verschillende punten die bestudeerd werden tijdens de trainingsdagen door team Harrower “We verdiepten de training in software, we voerden de inbedrijfname van de nieuwe machine en enkele sets gereedschappen waaronder Ø101,6 CLR 1/1,5D, Ø88,9 CLR 1/1,5D , Ø77,6 CLR 1/1,5D alsook Ø50,8 CLR 1D met vormgereedschap op de eMOB 52 2 Bend door. Ook werden demonstraties en testen uitgevoerde van o.a. compensatiemethoden (automatische terugvering), simulator met anti-collision detectie, machinebediening met gedetailleerde bedieningscyclus, configuratietoegang tot machines door de klant, enz. enz.”

Een drukke week waarin de leden van de AMOB-groep leerde dat leeftijd slechts een getal is en dat met doorzettingsvermogen, veerkracht en hard werken alles mogelijk is. Margaret en Les zijn en blijven een inspiratie voor de toekomst. AMOB zal hard blijven werken om het neergelegde vertrouwen en de vriendschap in ere te houden.

Nieuwsgierig geworden?

Zie deze post
outgoing_mail


Dit zal sluiten in 0 seconden

outgoing_mail


Dit zal sluiten in 0 seconden

outgoing_mail


Dit zal sluiten in 0 seconden

outgoing_mail


Dit zal sluiten in 0 seconden

outgoing_mail


Dit zal sluiten in 0 seconden